Daisy Scheepbouwer heeft in 2009 de Academie voor beeldende kunst afgerond te Amsterdam. Het laatste jaar heeft Daisy zich geconcentreerd op schilderen met olieverf. Nog steeds werkt ze met olieverf, dit doet ze bewust om, zoals ze zelf zegt ‘haar werk te willen vertragen’ De snelheid van haar toets in combinatie met dit medium zorgt ervoor dat ze zichzelf in haar werk dwingt om te vertragen. De tijd van het drogen van de olieverf gebruikt Daisy om even afstand te kunnen te nemen om rustig haar koers te bepalen.

Het werk van Daisy Scheepbouwer is te herkennen aan haar karakteristieken kleur gebruik. Het grote scala aan kleur wordt op een intuïtieve manier gekozen. De afbeeldingen zijn er direct op een schetsmatige manier op geschilderd. Hierna worden bepaalde delen uitgewerkt en andere niet. Zo behouden sommige delen de spontaniteit van de eerste toets.

Zelf zegt Daisy dat beweging en houding haar intrigeert. 'Wanneer een persoon ongestoord met iets bezig is en je als toeschouwer daar deel van mag nemen zie de echte uitstraling van die persoon'.
Dat Daisy geïnteresseerd is in de mensen hun gedragingen uit zich ook in haar baan als begeleider van verstandelijk beperkten.

Je zou ook kunnen zeggen dat het werk van Daisy ook wel abstractie kenmerken heeft. Binnen de figuratie is er een spanning in de verschillende vlakken van dikke en dunnere lagen verf die elkaar afwisselen. De gelaagdheid door de kleuridioom en schildertechniek biedt de kijker een landschap van mogelijke betekenissen. Doormiddel van het schilderachtige en de schetsmatige manier van werken met zelf gemaakte sjablonen ontstaat er een intrigerend spanningsveld. Wat er wordt weggegeven lijkt op een gebeurtenis wat zo uit iemands jeugd is gehaald.

De psychologie van de herinnering en de invloed die dit heeft op hoe je je verleden kan inkleuren vind ik fascinerend. Het verleden is veranderlijk, beïnvloedbaar, zelfs maakbaar. Hoe je er tegen aankijkt op dit moment kan met een heel andere blik zijn dan dat het daadwerkelijk was’.

Met haar schilderwerk probeert Daisy invloed uit te oefenen op het verleden.

Foto afstudeerjaar 2009